Landenexpert

Wat kost benzine in Hongarije?

Wat kost benzine in Hongarije?

Benzineprijzen kunnen sterk variëren per land. In dit artikel bekijken we hoeveel benzine kost in Hongarije, wat de belangrijkste factoren zijn die de prijs beïnvloeden en welke manieren er zijn om geld te besparen bij het tanken.

Introductie

Introductie

Hongarije is een populaire vakantiebestemming, maar veel mensen vragen zich af wat de kosten van levensonderhoud daar zijn. In dit artikel geven we je alle informatie over de kosten van benzine in Hongarije.

Wat kost benzine in Hongarije?

De prijzen van benzine in Hongarije

In Hongarije is benzine relatief goedkoop vergeleken met andere landen in Europa. Een liter kost ongeveer 1,61 EUR. Dit is ongeveer 10 cent goedkoper dan in Nederland.

De verschillende soorten benzine

Benzine komt in verschillende soorten, en elk type heeft zijn eigen prijs. In Hongarije kan je de volgende types benzine vinden:

-Super 95: dit is de meest populaire soort benzine in Hongarije. Het kost ongeveer 1,61 euro per liter.

-Super 98: dit is een hoogwaardiger type benzine, en kost daarom iets meer dan Super 95. Het kost ongeveer 1,70 euro per liter.

In Hongarije zijn er verschillende soorten benzine. De meeste mensen gebruiken Euro 95, maar er is ook Super 95 en unleaded benzine (benzine zonder lood). Unleaded benzine is een stuk duurder dan de andere twee soorten, dus als je geld wilt besparen, kun je beter voor één van de andere twee opties gaan.

Waarom zijn de prijzen zo hoog?

Benzineprijzen zijn in Hongarije zijn iets hoger dan in andere Europese landen. Dit komt door de hoge belastingen die het Hongaarse overheid op benzine legt. Deze belastingen worden gebruikt om de overheid te financieren en dus draagt iedere automobilist bij aan het Hongaarse budget.

Gemiddelde benzineprijs in Hongarije

De gemiddelde benzineprijs in Hongarije is ongeveer €1,61 per liter. Dit is iets goedkoper dan in Nederland, waar de benzineprijs ongeveer €1,75 per liter kost. In Hongarije zijn er verschillende tankstations en benzinestations. Sommige zijn duurder dan andere, dus het is verstandig om even rond te kijken voordat je tankt.

Waar vind je de goedkoopste benzine in Hongarije?

In Hongarije vind je de goedkoopste benzine langs de snelwegen. De prijzen zijn ongeveer 10-15% goedkoper dan in Nederland. In de steden is de benzine duurder, maar nog steeds goedkoper dan in Nederland.

In Hongarije is benzine het goedkoopst in de stad Budapest. Benzineprijzen variëren echter per regio, dus het is verstandig om prijzen te vergelijken voordat je tankt. In sommige delen van het land kun je tussen 5 en 10 forint (ongeveer €0,16-0,32) besparen door naar een andere benzinestation te gaan.

Wat kost benzine in Hongarije?

Wat is de toekomst van benzineprijzen?

In december 2018 kondigde de Hongaarse overheid een verhoging van de benzineprijzen aan. Dit was het gevolg van een stijgende wereldwijde olieprijs en dalende wisselkoersen. De prijsverhoging zorgde ervoor dat een liter benzine maar liefst 7,2 forint duurder werd. Dit is ongeveer 23 eurocent.

De toekomstige prijsontwikkeling van benzine is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de wereldwijde olieprijs en wisselkoersen.

Wat is de toekomst van benzineprijzen?

In Hongarije zijn benzineprijzen relatief laag in vergelijking met andere West-Europese landen. Dit komt doordat het land geïsoleerd is van de wereldwijde markten en niet afhankelijk is van importen. Benzineprijzen in Hongarije worden dan ook grotendeels bepaald door de overheid, die ze laag houdt om het verkeer in het land te stimuleren. Dit beleid zal waarschijnlijk ook in de toekomst blijven, waardoor benzineprijzen in Hongarije laag zullen blijven. Echter heeft er de afgelopen 2 jaar een flinke stijging plaatsgevonden. Dit heeft onder andere met de onrust uit Oekraïne te maken.

Conclusie

In Hongarije is benzine ongeveer 10% goedkoper dan in Nederland. Dit komt doordat de belasting op benzine in Hongarije veel lager is. Ook is er geen wegenbelasting en zijn de afstanden tussen steden korter, waardoor je minder benzine verbruikt.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Wat kost benzine in Hongarije?
Europa

Wat kost benzine in Hongarije?

Wat kost benzine in Hongarije? Benzineprijzen kunnen sterk variëren per land. In dit artikel bekijken we hoeveel benzine kost in Hongarije, wat de belangrijkste factoren

Lees meer »