Landenexpert

Wat kost benzine in Finland?

Wat kost benzine in Finland?

De prijs van benzine is een van de belangrijkste factoren bij het plannen van een reis naar Finland. In dit artikel krijg je een inzicht in de gemiddelde benzineprijzen in het land, afhankelijk van de locatie waar je bent. We vergelijken ook de benzineprijzen tussen verschillende steden en regio’s om te weten wat je kunt verwachten als je tijdens je vakantie in Finland bent!

Introductie

In Finland is de benzineprijs ongeveer 1,84 euro per liter. Dit is ongeveer even veel als in Nederland, waar de benzineprijs ongeveer 1,80 euro per liter is. In Finland wordt benzine verkocht in twee verschillende soorten: 95 E10 en 98 E5. 95 E10 is een benzine met 10% ethanol en 5% bio-ethanol. 98 E5 is een benzine met 5% ethanol en 2,5% bio-ethanol.

Wat kost benzine in Finland?

De prijzen van benzine in Finland

Net zoals in vele andere landen is de prijs van benzine in Finland afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is de wereldwijde olieprijs, maar ook lokale belastingen en transportkosten spelen een rol. Dit betekent dat de prijs van benzine in Finland meestal hoger ligt dan het gemiddelde in Europa.

Benzineprijzen in Finland worden weergegeven per liter en incl. btw. Op dit moment (januari 2023) kost een liter 95 octaan ongeveer 1,84 euro. Dat is ongeveer 10 cent duurder dan het Europese gemiddelde en 30 cent duurder dan het wereldwijde gemiddelde.

De verschillende soorten benzine

Er zijn verschillende soorten benzine in Finland, en de prijzen kunnen per station verschillen. De meeste steden hebben een aantal verschillende benzinestations, dus het is verstandig om te vergelijken voordat je tankt.

De twee hoofdtypen van benzine in Finland zijn 95 E10 en 98 E5. 95 E10 is de goedkoopste optie, maar 98 E5 is iets schoner voor het milieu. Beide types zijn verkrijgbaar bij de meeste stations, maar sommige stations bieden alleen de duurdere 98 E5-benzine.

95 E10 is een normale benzine met 10% ethanol. Het wordt het meest verkocht in Finland en is geschikt voor de meeste auto’s.

98 E5 is een premium benzine met 5% ethanol. Het kost wat meer dan 95 E10, maar heeft een hogere octaangetal waardoor het beter is voor prestatiegerichte of oudere auto’s.

98 E10 is ook een premium benzine, maar dan met 10% ethanol. Net als bij 95 E10 is dit geschikt voor de meeste auto’s.

Waarom zijn de prijzen zo hoog?

Waarom zijn de prijzen zo hoog?

De prijzen van benzine in Finland zijn momenteel erg hoog vergeleken met andere landen. Dit komt voornamelijk door de torenhoge belastingen die het Finse overheid op de aankoop van benzine legt. Momenteel is de belasting per liter maar liefst €0,72! Bovendien is er ook nog eens BTW van 24% van toepassing, waardoor een liter benzine al snel meer dan €1 kost.

Wat kost benzine in Finland?

Gemiddelde benzineprijs in Finland

De benzineprijs in Finland is ongeveer €1,84 per liter. Dit is duurder dan de prijzen in andere landen, maar niet veel duurder. De gemiddelde benzineprijs in Europa is ongeveer €1,60 per liter.

Waar vind je de goedkoopste benzine in Finland?

Als je in Finland op zoek bent naar de goedkoopste benzine, dan moet je eerst weten waar je kunt tanken. In Finland zijn er twee soorten tankstations: ‘Tankstation van het Land’ en ‘Privaattankstation’. Tankstations van het Land zijn over het algemeen goedkoper dan Privaattankstations. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat voor soort benzine je nodig hebt. In Finland kun je twee soorten benzine krijgen: 95 E10 of 98 E5. 95 E10 is de goedkoopste optie, maar 98 E5 is beter voor je auto. Als je dus weet waar je moet tanken en welke benzine je nodig hebt, dan ben je al een heel eind op weg naar de goedkoopste benzine in Finland!

Wat is de toekomst van benzineprijzen?

Benzine is een belangrijke bron van energie, en de prijs ervan heeft grote invloed op onze dagelijkse levens. In Finland kost benzine momenteel ongeveer 1,84 euro per liter. Dit is duurder dan in andere Europese landen. Veel mensen vragen zich af wat de toekomst van benzineprijzen zal zijn.

Er zijn verschillende meningen over de toekomst van benzineprijzen. Sommigen denken dat ze verder zullen stijgen, omdat er steeds meer mensen zijn die auto’s willen en er steeds minder olie wordt gevonden. Anderen denken dat de prijzen juist gaan dalen, omdat er steeds meer alternatieve energiebronnen worden ontwikkeld.

Wat denk jij? Stijgen of dalen de benzineprijzen in de toekomst?

Conclusie

In Finland is een liter benzine ongeveer 1,84 euro. Dit is relatief duur vergeleken met andere landen in Europa. In Nederland kost een liter ongeveer 1,80 euro.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten