Landenexpert

Wat kost benzine in Estland?

Wat kost benzine in Estland?

Estland is een land dat bekend staat om zijn lage belastingen. Dit betekent dat benzine er vaak goedkoper is dan in veel andere Europese landen. In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp en kijken we naar wat benzine daadwerkelijk kost in Estland, alsmede de verschillende manieren waarop je geld bespaart bij het tanken.

Introductie

Als je in Estland woont of er vaak komt, is het handig om te weten hoeveel benzine hier kost. Benzineprijzen verschillen namelijk per land. In Nederland betaal je ongeveer 2 euro per liter, maar in Estland is dat prijskaartje iets goedkoper: ongeveer 1,70 euro per liter. Dit is nog steeds een redelijke prijs.

Wat kost benzine in Estland?

De prijzen van benzine in Estland

De prijzen van benzine in Estland zijn iets lager. Een liter benzine kost ongeveer €1,70. Dit is veel goedkoper dan in Nederland, waar een liter benzine ongeveer €2 kost. Estland is dus een goede plek om benzine te tanken als je naar het Baltische gebied gaat.

De verschillende soorten benzine

In Estland zijn er drie verschillende soorten benzine te koop: 95, 98 en diesel. De meeste mensen rijden met 95 of 98 benzine, want dat is goedkoper dan diesel. Diesel is echter beter voor de auto omdat het minder schadelijk is voor de motor.

Er zijn verschillende soorten benzine in Estland. De meeste mensen gebruiken Euro 95 of 98. Dit is de duurste, maar ook de beste kwaliteit. Als je een auto hebt met een hogere cilinderinhoud of een sterke motor, is dit aan te raden. Benzine met een lagere octaanscore, zoals 95E10 of 91E5, is goedkoper, maar minder goed voor je auto.

Waarom zijn de prijzen zo hoog?

In Estland zijn de benzineprijzen vergelijkbaar met die in West-Europa. Dit komt doordat Estland toegang heeft tot dezelfde internationale markten en omdat de overheid geen subsidies geeft voor de benzineprijs. Daarnaast is er in Estland een belasting op benzine van 8%.

De prijzen van benzine in Estland zijn lager dan in Nederland. Dit komt doordat Estland een kleiner en dunner bevolkt land is, waardoor de vraag naar benzine minder groot is. Ook transportkosten spelen hierbij een rol; door de lange afstand tussen raffinaderijen en tankstations moet er meer geld worden uitgegeven aan het transport van benzine.

Gemiddelde benzineprijs in Estland

In Estland is de prijs van benzine gemiddeld €1,70 per liter. Dit is ongeveer 30 cent goedkoper dan in Nederland. Benzine is hier dus net iets goedkoper dan in Nederland.

Wat kost benzine in Estland?

Waar vind je de goedkoopste benzine in Estland?

In Estland is de benzineprijs heel erg verschillend per tankstation. Je hebt dan ook tankstations die zich richten op de toeristen en hierdoor is de benzine duurder. Wanneer je een beetje zoekt, kun je een aantal lokaal aanbieders vinden die voor een vast bedrag per liter verkopen. Dit kan flink schelen in prijs. Let er wel op dat sommige tankstations niet 24/7 open zijn en dat je dus rekening moet houden met openingstijden.

In Estland vind je de goedkoopste benzine bij de Tanklast Minute tankstations. Deze tankstations zijn te vinden in Tallinn, Tartu, Pärnu, Viljandi en Rakvere.

Wat is de toekomst van benzineprijzen?

Wat is de toekomst van benzineprijzen?

Benzineprijzen in Estland zijn vergelijkbaar met die in andere landen in de Europese Unie. Dit betekent dat de prijzen voor benzine volatiel kunnen zijn en dat er geen duidelijke trend is te zien. In juni 2018 was de gemiddelde prijs voor een liter benzine € 1,37. Dit is ongeveer € 0,04 goedkoper dan in Nederland. Er is een duidelijke prijsstijging van benzine.

Conclusie

In Estland is het goedkoper om benzine te kopen dan in Nederland. Dit komt door verschillende factoren, waaronder de lage btw op brandstof in Estland. De gemiddelde prijs voor een liter benzine was € 1,17 in september 2018. Tegenwoordig kost benzine in Estland €1,70.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten