Landenexpert

Wat is de hoofdstad van Malta?

Wat is de hoofdstad van Malta?

Malta is een klein land in de Middellandse Zee, ten noorden van Libië. Het is bekend om zijn unieke cultuur en geschiedenis, en het is ook een belangrijk toeristische bestemming. De hoofdstad van Malta is Valletta, wat ook de grootste stad is. Valletta is een werelderfgoed stad en staat bekend om zijn barokarchitectuur.

Introductie

Malta is een eilandstaat in de Middellandse Zee. De hoofdstad van Malta is Valletta. Valletta is vernoemd naar de familie Valletta, die het eiland in de 16e eeuw veroverde. De stad werd gesticht in 1566 en is sindsdien de hoofdstad van Malta. De stad is gebouwd op een klif en heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Valletta is een populaire toeristische bestemming, met vele bezienswaardigheden, zoals de Sint-Janskerk en het museum van de Orde van Malta.

Wat is de hoofdstad van Malta?

De geografie van Malta

Malta is een kleine Republiek in het midden van de Middellandse Zee, ten oosten van Sicilië. Het land bestaat uit drie bewoonde eilanden: Malta, Comino en Gozo. De hoofdstad van Malta is Valletta, gelegen op het eiland Malta. De stad werd gesticht in 1566 door de Orde van Sint-Johannes en is sindsdien de hoofdstad van het land. Valletta is een World Heritage Site en staat bekend om zijn Barokke architectuur. De stad telt ongeveer 7000 inwoners.

De historie van Valletta

De Maltese hoofdstad Valletta is genoemd naar de stadsgrondlegger, Jean Parisot de la Valette. De stad werd in 1566 gesticht nadat de Ottomanen een aanval op Malta hadden afgeslagen. De stad was bedoeld als een bolwerk tegen aanvallen van zee en werd daarom voorzien van sterke muren en forten. In de 19e eeuw kreeg Valletta een facelift door architect Edward Middleton Barry. Het oude stadscentrum werd toen heringericht in neo-klassieke stijl. Tegenwoordig is Valletta een populaire toeristische bestemming, met bezienswaardigheden zoals het Fort Saint Elmo en het museum van de Orde van Sint-Jan.

De stad werd ontworpen door Francesco Laparelli en gebouwd door ingezetenen van Malta met steen uit de nabijgelegen kalksteengroeven. Het was de eerste stedelijke planning project in Europa en heeft sindsdien als voorbeeld gediend voor vele andere Europese steden.

Valletta’s historische binnenstad is een Unesco Werelderfgoed site en wordt beschouwd als een openluchtmuseum van barokarchitectuur. De belangrijkste bezienswaardigheden in Valletta zijn het Palazzo Pubblico, het Sint-Janshospitaal, het Manoeltheater en de Auberges des Chevaliers.

Wat is de hoofdstad van Malta?

De bevolking van Valletta

De bevolking van Valletta is zeer divers. Er wonen Maltese, Britse, Italiaanse, Libische, Somalische, Iraanse en meer nationaliteiten in de stad. Het gemiddelde inkomen is echter laag in vergelijking met andere Europese hoofdsteden. De bevolking van Valletta is ongeveer 7.000 mensen. Het is een kleine stad, maar toch voelt het alsof er altijd iets te doen is. Er zijn veel historische plekken om te bezoeken en de sfeer is erg uniek. De bewoners zijn vriendelijk en gastvrij, dus je zult je snel thuis voelen in Valletta!

Cultuur en attracties in Valletta

Valletta, de hoofdstad van Malta, is een kosmopolitische en culturele stad met veel te bieden. Er zijn tal van bezienswaardigheden, monumenten en musea, waaronder het Nationaal Museum van Archeologie, het Fort Saint Elmo en het Palazzo Vilhena. Valletta is ook bekend om zijn nachtleven, winkels en restaurants. Er zijn vele openbare parken en pleinen, waaronder het Upper Barrakka Gardens en het Lower Barrakka Gardens.

De stad heeft meer dan 320 monumenten, waaronder palazzi, kathedralen en kerken. Valletta is ook bekend om zijn musea, galerieën en culturele evenementen.

Conclusie

Malta is een klein land met slechts één stad: Valletta. Valletta is de hoofdstad van Malta en ook de grootste stad op het eiland. Het is een historische stad die dateert uit de 16e eeuw en is vol met bezienswaardigheden, zoals de Sint-Jansbasiliek en het fort Saint Elmo. De stad is ook heel populair onder toeristen vanwege het mooie weer en de vele stranden in de buurt.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten