Landenexpert

Waar ligt Portugal?

Waar ligt Portugal?

Portugal is een fascinerend land gelegen aan de westkust van het Iberisch Schiereiland in West-Europa. Met meer dan duizend kilometer aan kustlijn is het een populaire bestemming voor toeristen die er de prachtige stranden en geschiedenisstijlen kunnen bewonderen. In dit artikel ontdek je waar precies Portugal ligt, wat het land te bieden heeft en hoe je erheen komt!

Introductie

Portugal is een land dat geografisch gezien in het westen van Europa ligt. Het land grenst aan Spanje en het Atlantische Oceaan. Portugal is een republiek met ongeveer 10 miljoen inwoners. Lissabon is de hoofdstad van Portugal.

Waar ligt Portugal?

Topografie van Portugal

Portugal is een Zuid-Europese land en ligt aan de westkust van het Iberisch Schiereiland. Het land grenst in het noorden en oosten aan Spanje, en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan.  De hoofdstad van Portugal is Lissabon, gelegen aan de rivier de Taag. De grootste stad van het land is Porto, gelegen aan de Douro rivier in het noordwesten van Portugal. Andere bekende steden in Portugal zijn onder andere Faro (Algarve), Coimbra, Braga en Aveiro.

Portugal is een land dat ligt in het westen van Europa. Het grenst aan Spanje en is omgeven door de Atlantische Oceaan. Portugal heeft een grote kustlijn en een aantal eilanden, waarvan sommige bewoond zijn.

Portugal in de wereld

Het is een klein land in Zuid-Europa. Het ligt aan de westkust van het Iberisch Schiereiland, tussen Spanje en de Atlantische Oceaan. Portugal heeft een oppervlakte van 92.090 km2 en is daarmee ongeveer twee keer zo groot als België.

Lang geleden was Portugal een machtig land met een sterke marine en een rijk koloniaal rijk. Tegenwoordig is Portugal echter minder bekend en is het land niet zo welvarend als andere Europese naties. Toch blijven veel mensen naar Portugal toe trekken vanwege de unieke sfeer en het mooie weer.

In de wereld is Portugal vooral bekend van zijn voetbalploeg. De Portugese voetbalploeg won in 2016 het EK en in 2004 de Champions League. Cristiano Ronaldo, één van de beste spelers aller tijden, speelt sinds 2009 voor Portugal.

Bevolking van Portugal

Portugal is een kleine West-Europese natie met een bevolking van ongeveer 10 miljoen inwoners. Het land heeft een rijke en diverse cultuur, die teruggaat tot de oudheid. Portugal was ooit een machtig kolonistennatie en heeft nu sterke banden met zijn voormalige koloniën, vooral in Brazilië en Angola. De Portugese taal is de officiële taal van Portugal en wordt ook gesproken in Brazilië, Mozambique, Guinea-Bissau, Cabo Verde, São Tomé en Príncipe en East Timor.

Men denkt vaak dat Portugal een klein land is, maar het land telt ruim 10 miljoen inwoners. Het overgrote deel van de bevolking woont in de steden en de meeste steden liggen aan de kust. Naast Portugese mensen wonen er ook veel mensen uit andere Europese landen, Afrika en Azië in Portugal. Dit komt door de historische banden die het land heeft met andere delen van de wereld.

De Portugezen zijn afkomstig uit verschillende etnische groepen, waaronder de Lusitanen, de Galiciërs, de Azoren en Madeira. Deze verschillende groepen hebben allemaal hun eigen culturele tradities en gebruiken.

Waar ligt Portugal?

De taal van Portugal

De taal van Portugal is Portugees, een Romaanse taal die ook in Brazilië wordt gesproken. In Portugal wordt Portugees gesproken met een aantal dialecten, waaronder European Portuguese, dat in Portugal zelf wordt gesproken, en Brazilian Portuguese, dat in Brazilië wordt gesproken.

Conclusie

Portugal is gelegen in Zuid-Europa, aan de westkust van het Iberisch Schiereiland. Het land grenst in het noorden en oosten aan Spanje, in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. Portugal heeft een oppervlakte van 92.090 km2 en telt 10 miljoen inwoners. De hoofstad is Lissabon.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Waar ligt Portugal?
Europa

Waar ligt Portugal?

Waar ligt Portugal? Portugal is een fascinerend land gelegen aan de westkust van het Iberisch Schiereiland in West-Europa. Met meer dan duizend kilometer aan kustlijn

Lees meer »