Landenexpert

Waar ligt Frankrijk?

Waar ligt Frankrijk?

Frankrijk is een land in West-Europa, gelegen tussen Spanje en Duitsland. Het heeft een gevarieerde kustlijn langs de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. In dit artikel ontdek je meer over waar Frankrijk precies ligt, wat er te zien is in het land en waarom het zo populair is bij toeristen!

Introductie

Frankrijk is een West-Europees land dat grenst aan België, Duitsland, Luxemburg, Spanje en Andorra. Het land heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat en is een belangrijke speler op het Europese continent. Frankrijk is bekend om zijn kunst, cultuur, geschiedenis, mode, wijnen en gastronomie.

Waar ligt Frankrijk?

Topografie van Frankrijk

Frankrijk is een West-Europees land dat grenst aan België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Het land heeft ook kustlijnen met de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs.

De topografie van Frankrijk varieert sterk. In het noorden en westen bevinden zich vlakke kustvlakten langs de Noordzee en Engelse Kanalen. Deze gebieden worden omringd door heuvels en hellingen waaronder de Ardennen in het noordoostelijk deel van het land. De riviervalleien van Rijn, Seine, Loire, Garonne en Dordogne zijn erg vruchtbaar. Ten zuiden liggen de centrale Massif Mountains met toppen die hoger zijn dan 3.000 meter boven zeeniveau. De Alpen bevinden zich in het oostwesterlijke deel van Frankrijk aan de grens met Italië, terwijl er nog eens twee kleine bergketens

Frankrijk in de wereld

Het land is beroemd om zijn historische steden, monumenten en kastelen, en het is ook een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige natuur. Frankrijk is ’s werelds vijfde grootste economie en heeft een belangrijke rol in de Europese Unie.

Frankrijk is een van de grootste landen in Europa en heeft daardoor ook een belangrijke rol in de wereld. Het land is geografisch gezien divers, met bergachtige gebieden in het noorden en westen, en vlakkere streken in het midden en zuiden. Frankrijk kent ook vele verschillende culturen, met invloeden uit Europa, Noord-Afrika en Azië.

Bevolking van Frankrijk

De bevolking van Frankrijk telt rond de 66 miljoen mensen. De hoofdstad van Frankrijk is Parijs, dat ook de grootste stad is. Andere grote steden in Frankrijk zijn Lyon, Marseille, Toulouse, Nice en Bordeaux. De belangrijkste etnische groep in Frankrijk zijn de Fransen, die ongeveer 84% van de bevolking uitmaken. De andere 16% bestaat uit etnische minderheden, waaronder Vlaanderen en Wallonië in het noordwesten, de Tsjechische en Slowaakse Republieken in het oosten en Noord-Afrikaanse immigranten in het zuiden.

De bevolkingsdichtheid is 118,5 inwoners per km². De etnische samenstelling van de bevolking is als volgt:

86,2% Europeanen (waaronder 64,7% West-Europeanen en 21,5% Zuid-Europeanen)
13,8% niet-Europeanen (waaronder 8,5% Maghrebijnen, 4,3% Subsaharaanse Afrikanen en 1% Turkse en Koerdische immigranten)

Frankrijk heeft een hoge levensverwachting van 82 jaar voor mannen en 86 jaar voor vrouwen. De geboortecijfers zijn 12 per 1000 inwoners en de sterftecijfers zijn 9 per 1000 inwoners. Het aantal migranten (personen die naar Frankrijk zijn verhuisd) is ongeveer 5 miljoen.

Waar ligt Frankrijk?

De taal van Frankrijk

De officiële taal van Frankrijk is Frans, maar er worden ook andere talen gesproken, zoals Spaans, Catalaans, Italiaans en Vlaams. De taal van Frankrijk is Frans. Er wordt ook wel eens Vlaams of Walloons gesproken in Frankrijk, maar dit zijn minderheidstalen. Het Frans dat in Frankrijk wordt gesproken, is wel wat anders dan het Frans dat in België of Canada wordt gesproken. Zo zullen de mensen in Frankrijk je bijvoorbeeld niet begrijpen als je “J’aime les frites” zegt, want dat betekent “Ik hou van frieten” in het Belgisch-Frans.

Conclusie

Frankrijk is een groot en veelzijdig land, gelegen in West-Europa. Het grenst aan België, Duitsland, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Frankrijk heeft ook kolonies in Afrika, Azië en de Caraïben.

In termen van oppervlakte is Frankrijk het 51ste land ter wereld met een totale oppervlakte van 547.030 km2. De bevolking van Frankrijk bedraagt ​​ongeveer 66 miljoen, waardoor het de 21ste meest bevolkte natie is. Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en de grootste stad met 2,2 miljoen inwoners (12,5 miljoen in de agglomeratie).

De officiële taal van Frankrijk is Frans, hoewel er verschillende regionale talen worden gesproken zoals Breton, Alsacien en Corsicaans. Het land wordt ook wel “La République française” of simpelweg “France” genoemd.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Waar ligt Frankrijk?
Europa

Waar ligt Frankrijk?

Waar ligt Frankrijk? Frankrijk is een land in West-Europa, gelegen tussen Spanje en Duitsland. Het heeft een gevarieerde kustlijn langs de Atlantische Oceaan en de

Lees meer »