Landenexpert

Waar ligt Duitsland?

Waar ligt Duitsland?

Duitsland is een land dat ligt in het hart van Europa. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en het biedt ook prachtige landschappen die iedereen kan genieten. In dit artikel zullen we ontdekken waar Duitsland precies ligt op de wereldkaart en wat voor unieke karakteristieken het land te bieden heeft!

Introductie

Duitsland is een West-Europees land wat wordt begrensd door de Noordzee, Denemarken, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Het heeft een bevolking van ongeveer 82 miljoen mensen en is daarmee het tweede meest bevolkte land in Europa na Rusland. Duits spreekt men in Duitsland, evenals vele andere talen zoals Engels, Frans en Russisch.

Waar ligt Duitsland?

Topografie van Duitsland

Duitsland heeft een totaal oppervlak van 357.386 km2 en is daarmee het 62ste land ter wereld.
Het westelijke deel van Duitsland grenst aan Nederland, België en Luxemburg. In het oosten grenst Duitsland aan Polen en Tsjechië. In het noorden liggen Denemarken en de Oostzee. De Rijn vormt de westgrens van Duitsland, de Elbe de oostgrens. Duitsland kent verschillende geografische streken, zoals het Ruhrgebied, Sauerland, Eifel, Harz en Schwarzwald.

Het land heeft een totaal oppervlak van 357.386 km2 en is daarmee stukken groter dan Nederland. Duitsland wordt vaak in vier gebieden onderverdeeld: het noordelijke deel (Noord-Duitsland), het oostelijke deel (Oost-Duitsland), het zuidelijke deel (Zuid-Duitsland) en het westelijke deel (West-Duitsland).

Duitsland in de wereld

Het land is na Rusland, Turkije en Groot-Brittannië het vierde natie in Europa qua oppervlakte en na Rusland en het Verenigd Koninkrijk het op twee na grootste land in Europa qua bevolking. Met een bevolkingsdichtheid van 230 inwoners per km² is Duitsland relatief dunbevolkt. Alleen Noorwegen en Zweden zijn dunner bevolkt dan Duitsland onder de Europese landen.

Duitsland is een belangrijke speler op het wereldtoneel. Het is een lid van de Verenigde Naties, de Europese Unie en NATO. Duitsland speelt ook een sleutelrol in de Wereldbank en het Internationale Monetaire Fonds.

Waar ligt Duitsland?

Bevolking van Duitsland

De bevolking van Duitsland telt ongeveer 82 miljoen inwoners. De hoofdstad van Duitsland is Berlijn en de grootste stad is metropool Rijn-Ruhrgebied. Andere grote steden zijn Hamburg, München, Keulen en Frankfurt am Main.

De bevolking van Duitsland is verdeeld over 16 deelstaten: Baden-Württemberg, Beieren, Berlijn, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Nedersaksen, Noordrijn-Westfalen, Rijnland-Palts (of Rheinland-Pfalz), Saarland, Saksen (of Sachsen), Saksen-Anhalt (of Sachsen-Anhalt) en Thüringen (of Thüringen).

Het merendeel van de bevolking (61%) is jonger dan 65 jaar, terwijl een kwart (25%) 65 jaar of ouder is. De gemiddelde levensverwachting in Duitsland is 80,6 jaar voor mannen en 84,2 jaar voor vrouwen. De Duitse bevolking is vrij homogeen wat betreft etniciteit en taal. Meer dan 90% van de bevolking spreekt Duits als moedertaal. Slechts 5% van de bevolking spreekt een andere taal als moedertaal, waarvan het grootste deel Turkse en Italiaanse talen zijn.

De taal van Duitsland

Duitsland is een land in West-Europa. De officiële taal van Duitsland is Duits, een West-Germaanse taal die ook veel voorkomt in Oostenrijk en Zwitserland. De officiële taal in Duitsland is Duits, maar er worden ook veel andere talen gesproken zoals Turks, Russisch en Arabisch. Het alfabet dat wordt gebruikt in Duitsland is hetzelfde als dat in Nederland: het Latijns alphabet met 26 letters.

Echter zijn er verschillende regionale varianten van de taal die gesproken worden door de lokale bevolking. Deze dialecten kunnen sterk afwijken van het standaard Duits dat geleerd wordt op school of door toeristen.

Conclusie

Duitsland ligt in het midden van Europa en wordt omringd door vele andere landen. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt veel verschillende bezienswaardigheden. Er zijn vele redenen waarom Duitsland een populaire toeristische bestemming is.

Duitsland is een prachtig land met veel verschillende Landschappen. Het is een Land van rivieren, bossen, heuvels en bergen. Er is ook veel kunst en cultuur te bewonderen in Duitsland. Het Land heeft een rijke Geschiedenis en er zijn veel interessante Bezienswaardigheden te bezoeken.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Waar ligt Duitsland?
Duitsland

Waar ligt Duitsland?

Waar ligt Duitsland? Duitsland is een land dat ligt in het hart van Europa. Het is een land met een rijke geschiedenis en cultuur, en

Lees meer »