Landenexpert

Wat is het klimaat Gran Canaria?

Welkom aan de zonnige kust van Gran Canaria, een populaire vakantiebestemming die bekend staat om de warmte het hele jaar door en de prachtige natuur. Maar hoe graag we ook genieten van het tropische klimaat van het eiland, het is essentieel om te begrijpen hoe onze handelingen dit kwetsbare ecosysteem beïnvloeden.

In de blog van vandaag bespreken we het klimaat van Gran Canaria en onderzoeken we hoe we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan de bescherming en het behoud van dit paradijs voor de komende generaties. Dus pak je zonnebrandcrème, zet je pet op en laten we beginnen!

 

Het klimaat Gran Canaria

Gran Canaria heeft over het algemeen een aangenaam klimaat, met het hele jaar door warm weer en zeer weinig neerslag. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, vlak voor de kust van Afrika, en door zijn ligging heeft het een subtropisch klimaat. Dit betekent dat de temperaturen meestal warm zijn, met een gemiddelde hoogte van 25 graden Celsius in de winter en 27 graden Celsius in de zomer. Er is ook weinig verschil in temperatuur tussen dag en nacht.

Er valt wel wat regen op het eiland, maar dat zijn meestal korte buien en geen langdurige regenperiodes. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 500 mm, wat relatief weinig is voor een subtropische locatie. Gran Canaria heeft ook een aanzienlijk aantal zonnige dagen, met een gemiddelde van ongeveer 300 dagen zon per jaar. Dit maakt het een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar wat winterzon.

klimaat gran canaria

Subtropisch klimaat

Het subtropische klimaat van Gran Canaria wordt gekenmerkt door warme, droge winters en hete, vochtige zomers. De gemiddelde temperatuur op het eiland is 22°C (72°F), met maximum van 28°C (82°F) in de zomermaanden en minimum van 16°C (61°F) in de winter.

Het merendeel hiervan valt in de vorm van korte, hevige buien. Deze komen meestal ’s middags of ’s avonds, vaak vergezeld van donder en bliksem.

Ondanks de ligging midden in de Atlantische Oceaan, ten zuiden van Spanje, heeft Gran Canaria een verrassend gevarieerd plantenleven. Ondanks dat het een flink stuk bij Spanje vandaag ligt, is het wel onderdeel van Spanje. Dit komt door de gevarieerde topografie van het eiland, die alles omvat van zandstranden tot rotsachtige bergen. Er zijn meer dan 3.000 verschillende plantensoorten geïdentificeerd op Gran Canaria, waaronder een aantal die endemisch zijn voor het eiland.

 

De beste tijd om Gran Canaria te bezoeken

De beste tijd om Gran Canaria te bezoeken is in het voor- of najaar. Het eiland heeft een subtropisch klimaat, dus het weer is meestal warm en zonnig. Het kan echter behoorlijk waaien, dus als je op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, kun je beter buiten het seizoen komen.

Zeker voor Nederlanders is Gran Canaria een heerlijke plek om naartoe te gaan in de vakantie door het aangename klimaat. Veel zullen dan ook graag in de koude winter maanden in Nederland graag naar het eiland toetrekken om er te genieten van een zonovergoten vakantie.

Gran Canaria is een plek waar je ieder moment van het jaar terecht kan. In de maanden tussen april en oktober is het warmst. Toch is het hoogseizoen in de maanden december tot maart. Veel toeristen kiezen er dus ook voor om in de tijden dat het in Europa koud is naar Gran Canaria te gaan voor vakantie.

In de maanden maart en april is Gran Canaria het meest geschikt voor de actiever vakantieganger. In de maanden juli tot september is het op Gran Canaria het mooiste weer. Als je dus puur voor het mooiste weer naar Gran Canaria wil kan je het beste in deze tijd gaan.

Daarnaast is het naar Gran Canaria 4,5 uur vliegen vanaf Nederland. Dus is nog een aardig stuk verder vliegen dan Spanje.

 

Hoe het klimaat van Gran Canaria te beschermen

Om het klimaat van Gran Canaria te beschermen is het belangrijk maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Eén manier om dit te doen is door bomen en planten te planten die kooldioxide uit de atmosfeer helpen absorberen. Een andere manier om de uitstoot te verminderen is het gebruik van energie-efficiënte apparaten en verlichting. Het is ook belangrijk om materialen goed te recyclen, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt in plaats van op stortplaatsen te belanden.

Een prachtig vakantie land

Gran Canaria is een prachtig eiland waar je heerlijk kan genieten van het zonovergoten klimaat. Met gemiddelde temperaturen van 18-27°C in de zomer en 15-22°C in de winter is het geen wonder dat dit Balearische eiland elk jaar zoveel toeristen trekt. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een avontuurlijke reis, Gran Canaria heeft je zeker iets te bieden. Wat je plannen ook zijn, zorg ervoor dat je zonnebrandcrème meeneemt vanwege het zonnige mediterrane klimaat!

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten