Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Zweden?

Hoeveel inwoners heeft Zweden?

Zweden is een groot land met veel inwoners. Het aantal inwoners van Zweden is ongeveer 10 miljoen.

Introductie

Zweden is een Noord-Europees land met een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen. Hoewel het land niet zo groot is, heeft het een aantal grote steden, waaronder Stockholm, Gothenburg en Malmö. De meeste inwoners van Zweden zijn etnisch Zweeds en spreken Zweeds als moedertaal. Er zijn echter ook andere significante etnische groepen in het land, waaronder Finse en Sami-minderheden.

Wat is het aantal inwoners van Zweden?

Zweden heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Dit is ongeveer 2% van de bevolking van de Europese Unie. Zweden is een van de meest dichtbevolkte landen in Europa. Zweden heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Het aantal inwoners is de afgelopen jaren gestegen, maar het groeitempo is vertraagd.

De grootste steden in Zweden

Zweden is een groot land met veel verschillende steden. De grootste stad in Zweden is Stockholm, gevolgd door Göteborg en Malmö. Stockholm is de hoofdstad van Zweden en heeft ongeveer 870.000 inwoners. Göteborg is de tweede grootste stad met ongeveer 550.000 inwoners. Malmö is de derde grootste stad met ongeveer 320.000 inwoners.

Hoeveel inwoners heeft Zweden?

Wat is de demografie van Zweden?

Zweden is een van de meest dichtbevolkte landen in Europa, met een bevolking van ongeveer 10 miljoen mensen. Het land beslaat een oppervlakte van ongeveer 450.000 vierkante kilometer. Zweden heeft een hogere bevolkingsdichtheid dan veel andere Europese landen, met 221 inwoners per vierkante kilometer.

Zweden is een van de meest urban landen ter wereld, met ongeveer 87% van de bevolking die in steden of stedelijke gebieden woont. Daarnaast wonen er veel Zweden in Noord- en Zuid-Zweden. De meeste mensen in Zweden zijn etnisch Zweeds, maar er is ook een aanzienlijke minderheid van immigranten uit andere delen van Europa, Azië en Afrika.

De geschiedenis van de bevolking van Zweden

De geschiedenis van de bevolking van Zweden is een interessante en complexe aangelegenheid. Het land heeft een aantal verschillende etnische groepen die elk hun eigen unieke geschiedenis hebben. De Sami zijn de oorspronkelijke bewoners van het noordelijke deel van Zweden en zijn nog steeds een belangrijke etnische minderheid in het land. De Zweedse bevolking is ook relatief jong, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Dit komt doordat er veel jonge mensen naar Zweden migreren voor werk of onderwijs.

Hoeveel inwoners heeft Zweden?

De geschiedenis van de bevolking van Zweden is een fascinerend onderwerp. Het land heeft een aantal unieke kenmerken die het tot een interessante case study maken voor demografen. Zoals veel Europese landen onderging Zweden een babyboom in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Dit leidde tot een snelle groei van de bevolking in de jaren 50 en 60. In de late jaren 60 namen de geboortecijfers echter weer af, als gevolg van sociale veranderingen zoals het stijgen van het aantal vrouwen dat werkte en uitgestelde volwassendom. Deze daling in geboortecijfers zorgde ervoor dat de bevolkingsgroei vertraagde in de jaren 70 en 80. In de late jaren 80 en 90 kwam er weer een babyboom, maar dit keer was het minder intens dan ervoor. Deze tweede babyboom zorgde ervoor dat de bevolkingsgroei opnieuw toenam.

Het land kent vele verschillende bevolkingsgroepen, die allemaal hun eigen culturen en tradities hebben. In de loop der eeuwen kwamen er vele andere bevolkingsgroepen naar Zweden, waaronder Finse, Noorse en Duitse immigranten. Tegenwoordig is Zweden een multiculturele samenleving, waarin mensen van over de hele wereld samenleven.

De toekomst van de bevolking van Zweden

De bevolking van Zweden is de afgelopen jaren snel gegroeid. In de periode van 1990 tot 2016 is het aantal inwoners met meer dan 1 miljoen toegenomen. Dit komt overeen met een groei van ongeveer 4%. Dit betekent dat Zweden nu ongeveer 10 miljoen inwoners heeft. De verwachting is dat de bevolking van Zweden in 2030 ongeveer 12,5 miljoen zal zijn.

Conclusie

Inwonersaantallen van Zweden hebben veel verschillende bronnen en zijn vaak onjuist. In dit artikel is een poging gedaan om de cijfers te verzamelen uit betrouwbare bronnen. Het aantal inwoners van Zweden wordt geschat op 10 miljoen. Dit is een aanzienlijk aantal mensen, maar toch kleiner dan veel andere Europese landen.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten