Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Slowakije?

Hoeveel inwoners heeft Slowakije?

Slowakije is een klein land in Centraal-Europa. Het heeft een bevolking van ongeveer 5,4 miljoen mensen en de hoofdstad is Bratislava. Het land is bekend om zijn natuur, cultuur en geschiedenis.

Introductie

Slowakije is een land in Centraal-Europa. Het heeft een bevolking van ongeveer 5,4 miljoen mensen en is daarmee het dichtstbevolkte land in de Europese Unie na Polen. Het land heeft een oppervlakte van 49.035 km².

Wat is het aantal inwoners van Slowakije?

Slowakije is een land in Midden-Europa met een bevolking van ongeveer 5,4 miljoen mensen. Dit maakt het ongeveer twee keer zo groot als Zwitserland en ongeveer drie keer zo groot als Oostenrijk.

Hoeveel inwoners heeft Slowakije?

De grootste steden in Slowakije

De grootste steden in Slowakije zijn:

1. Bratislava, de hoofdstad, met een bevolking van meer dan 430.000 inwoners;

2. Košice, de tweede grootste stad, met ongeveer 240.000 inwoners;

3. Nitra, de derde grootste stad, met ongeveer 170.000 inwoners; en

4. Banská Bystrica, de vierde grootste stad, met ongeveer 130.000 inwoners.

Wat is de demografie van Slowakije?

Het land heeft een hoge bevolkingsdichtheid en een temperatuur die gemiddeld net boven het vriespunt is. De meerderheid van de Slowaken zijn Rooms-Katholiek, met kleine minderheden van Protestanten en Joden. Ongeveer driekwart van de Slowaken spreekt Slowaaks als moedertaal. De andere belangrijke talen die worden gesproken in Slowakije zijn Tsjechisch, Roemeens, Hongaars en Romaans. Het land heeft een bevolkingsdichtheid van 104 inwoners per vierkante kilometer. Slowakije is onderverdeeld in acht regio’s, waarvan Bratislava de hoofdstad en grootste stad is. De andere zeven regio’s zijn Trnava, Trenčín, Nitra, Žilina, Banská Bystrica, Košice en Prešov.

De geschiedenis van de bevolking van Slowakije

De geschiedenis van de bevolking van Slowakije gaat terug tot de 6e eeuw. Volgens de Romeinse historica Ptolemaeus woonden er in die tijd ongeveer twee miljoen mensen in het gebied dat nu Slowakije is. Na de val van het Romeinse Rijk was het gebied onderdeel van het Oost-Romeinse Rijk en daarna werd het een del of provincie van verschillende Germaanse koninkrijken. De Slavische volkeren kwamen in de 6e eeuw naar het gebied en sindsdien vormen zij de meerderheid van de bevolking. In 907 werd Slowakije voor het eerst genoemd als markgraafschap Ivania door aartsbisschop Adalbert van Praag. In 1251 kreeg Slowakije status van koninkrijk en werd lid van de Heilige Rooms-Duitse Keizerrijk. Tussen 1526 en 1918 maakte Slowakije deel uit van Habsburgse Monarchy.

In de late middeleeuwen kwamen Slavische stammen naar Slowakije, waaronder de Karpaten-Slavonians en West-Slavonians. Deze Slavische stammen verdrongen of assimileerden vele andere etnische groepen, zoals de Kelten, Romeinen en Germaanse stammen. Naast de Slavische bevolking waren er in de middeleeuwen ook Magyaren (Hongaren) en joden in Slowakije.

Hoeveel inwoners heeft Slowakije?

De Slowakije is een land in Centraal-Europa. Het grenst in het noorden aan Polen, in het oosten aan Oekraïne, in het zuiden aan Hongarije en in het westen aan Tsjechië. De hoofdstad van Slowakije is Bratislava.

In 1526 werd Slowakije onderdeel van het Habsburgse Rijk en bleef dit tot 1918, toen Slowakije uit elkaar viel en onafhankelijk werd. Na de Tweede Wereldoorlog was Slowakije onderdeel van Tsjechoslowakije, maar kreeg in 1993 weer haar onafhankelijkheid terug.

De toekomst van de bevolking van Slowakije

De bevolking van Slowakije wordt momenteel geschat op 5,4 miljoen. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van de 4,7 miljoen inwoners die het land telde in 1990. De verwachting is dat de bevolking van Slowakije de komende jaren blijft groeien. In 2050 zal het land naar verwachting ongeveer 6,1 miljoen inwoners tellen. De bevolkingsgroei zal voornamelijk worden gedreven door immigratie.

Conclusie

Slowakije is een klein land in Midden-Europa met slechts 5,4 miljoen inwoners. Het is geen toeristische bestemming en daarom is er weinig bekend over het land. Slowakije is echter wel de thuisbasis van vele multinationale bedrijven die er hun Europese hoofdkantoor hebben. Het land is verdeeld in acht regio’s en heeft een rijke cultuur en geschiedenis.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten