Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Malta?

Hoeveel inwoners heeft Malta?

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 316 km² en heeft ongeveer 475.000 inwoners.

Introductie

Malta is een klein, maar prachtig eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft ongeveer 475.000 inwoners en is daarmee een van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld. Malta is bekend om zijn mooie stranden, historische steden en unieke cultuur. Het eiland heeft ook een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals de Hal Saflieni Hypogeum, een prehistorische necropolis met 3000 jaar oude graven.

Hoeveel inwoners heeft Malta?

Wat is het aantal inwoners van Malta?

Malta is een klein eiland en heeft ongeveer 475.000 inwoners. Het is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld en heeft een hoge bevolkingsdichtheid. Malta heeft een rijke geschiedenis en cultuur en is bekend om zijn prachtige stranden, mooie natuur en warm weer.

De grootste steden in Malta

Malta is een klein land met slechts drie steden. De grootste stad is Valletta, met ongeveer 7000 inwoners. De tweede grootste stad is Birkirkara, met ongeveer 6000 inwoners. Sliema en St. Julian’s zijn beide kleinere steden met ongeveer 4000 inwoners.

Wat is de demografie van Malta?

Malta heeft ongeveer 475.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 1.363,1 inwoners per vierkante kilometer. Het eiland is 30,3 kilometer lang en 14,8 kilometer breed. De meeste Maltese zijn Rooms-Katholiek. Daarnaast zijn er kleine groepen protestanten, joden en moslims. Malta kent twee officiële talen: Maltese en Engels. Maltese is een Semitische taal die verwant is aan Arabisch, Hebreeuws en Berbers. Het wordt door ongeveer 360.000 mensen gesproken, voornamelijk op Malta zelf.

Hoeveel inwoners heeft Malta?

De geschiedenis van de bevolking van Malta

Malta is een klein eiland in de Middellandse Zee, en heeft door de eeuwen heen een aantal keer van bevolking gewisseld. De oorspronkelijke bewoners waren de Sicanen, een volk van Sicilië, maar in de 8e eeuw voor Christus kwamen de Phoeniciërs naar Malta en vestigden zich op het eiland. De Phoeniciërs waren een Semitisch volk dat afkomstig was uit het huidige Libanon en Syrië. Ze waren bekend om hun vaardigheden in handel en zeilvaart, en zij waren degenen die Malta zijn huidige naam gaven.

In de 6e eeuw voor Christus kwamen de Carthaginians naar Malta, en slaven die ontsnapt waren van hun land wisten zich hier te vestigen. Malta is een kleine eilandstaat in de Middellandse Zee. Het heeft een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De bevolking van Malta is altijd klein geweest. In de 19e eeuw was het aantal inwoners ongeveer 100.000. Dit aantal is sindsdien gestegen tot ongeveer 400.000 inwoners. De meeste inwoners zijn Rooms-Katholiek en het overheersende taal is Maltese, een Arabo-Italiaanse taal die sterk beïnvloed is door het Engels.

De toekomst van de bevolking van Malta

Het land heeft een hoge werkloosheid en een laag inkomen, maar toch is het geliefd bij toeristen. Het weer is er aangenaam en er zijn veel historische bezienswaardigheden.
Het eiland heeft echter een aantal grote problemen met betrekking tot de toekomst van zijn bevolking.

Ten eerste is er het probleem van de vergrijzende bevolking. Malta heeft een hoge levensverwachting, maar een relatief laag geboortecijfer. Dit betekent dat er steeds meer oudere mensen zijn in verhouding tot jonge mensen. Dit kan op termijn problemen opleveren met betrekking tot de sociale voorzieningen en de arbeidsmarkt op het eiland.

Ten tweede is er het probleem van de emigratie. Veel jonge Maltese mensen vertrekken naar andere landen om te werken of te studeren.

Hoeveel inwoners heeft Malta?

Conclusie

Voor een klein eiland, heeft Malta een aanzienlijke hoeveelheid inwoners. Dankzij haar strategische ligging in de Middellandse Zee, is het een belangrijk handelscentrum geworden en heeft het een goed draaiende toeristische industrie. Het is ook een populaire plek om te wonen vanwege het milde klimaat en de prachtige stranden. Malta is een klein land met slechts een kleine bevolking. Het grootste deel van de bevolking woont in de hoofdstad La Valletta. Andere grote steden op Malta zijn Birkirkara, Qormi en Mosta. Er zijn ook veel kleinere dorpen en steden op het eiland.

De meeste inwoners van Malta zijn Rooms-Katholiek. Er zijn ook een aantal andere religies die op Malta vertegenwoordigd zijn, waaronder Islam, Judaisme en Protestantisme. Malta heeft een aantal goede universiteiten, waaronder de Universiteit van Malta en de Middlesex University Malta. Er zijn ook een aantal middelbare scholen op het eiland.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten