Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Kroatië?

Hoeveel inwoners heeft Kroatië?

Kroatië is een klein land in Zuid-Europa, maar het heeft toch een aantal grote steden. Het land telt ongeveer 4 miljoen inwoners.

Introductie

Kroatië is een land in Zuid-Europa en het heeft een kustlijn met de Adriatische Zee. Het land heeft 4,1 miljoen inwoners en een oppervlakte van 56.594 km². Kroatië is lid van de Europese Unie sinds 2013.

Wat is het aantal inwoners van Kroatië?

Volgens recente gegevens heeft Kroatië 4,1 miljoen inwoners. Dit is een aanzienlijke toename van het aantal inwoners sinds de jaren negentig, toen het land nog 3,7 miljoen inwoners telde. Bovendien is Kroatië een van de meest urbaniserende landen in Europa; ruim twee derde van de bevolking woont in stedelijke gebieden.

Hoeveel inwoners heeft Kroatië?

De grootste steden in Kroatië

Kroatië is een land met veel verschillende steden. De grootste en bekendste steden zijn Zagreb, Dubrovnik, Pula en Rijeka. Maar er zijn ook veel kleinere steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Kroatië is een klein land met ongeveer 4 miljoen inwoners. Het land kent vele mooie steden. In dit artikel geven we je een overzicht van de 3 grootste steden in Kroatië.

1. Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, is een moderne stad met veel historische bezienswaardigheden. De stad heeft ongeveer 800.000 inwoners.
2. Split is de grootste stad aan de Adriatische kust en heeft ongeveer 200.000 inwoners. De stad is vooral bekend vanwege het Diocletianus-paleis, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
3. Rijeka is de grootste havenstad van Kroatië en heeft ongeveer 128.000 inwoners.

Wat is de demografie van Kroatië?

Het land heeft een hoge bevolkingsdichtheid voor Europa, met 128 inwoners per vierkante kilometer. Kroatië heeft een jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 39 jaar. Het aandeel ouderen (65+) is slechts 15%, terwijl het aandeel jongeren (15 jaar of jonger) 22% is. Het overgrote deel van de bevolking (85%) is Kroatisch, terwijl andere etnische groepen omvatten Serven (4,5%), Bosniakken (0,9%), Albanese (0,8%), Roma (0,4%), en anderen (3,9%).

Hoeveel inwoners heeft Kroatië?

De geschiedenis van de bevolking van Kroatië

Kroatië is een land met een rijke en interessante geschiedenis. Het land heeft altijd een aantrekkelijke plek gehad voor verschillende volken. Dat is ook terug te zien in de bevolking van Kroatië. Er zijn veel verschillende etnische groepen die in het land wonen.

De oorspronkelijke bevolking van Kroatië waren Illyrianen. Het oorspronkelijke Illyrian-Keltische volk was de eerste bewonersgroep die zich in het gebied vestigde. De Romeinen kwamen later en brachten hun taal en cultuur met zich mee. Na de val van het Romeinse Rijk werd het gebied door de Slaven bezet en sindsdien is de Slavisch- Orthodoxe religie sterk aanwezig in Kroatië. In de middeleeuwen kwamen er veel Duitsers, Hongaren en Turken naar Kroatië, wat resulteerde in een groot culturele en religieuze diversiteit. Tegenwoordig is de bevolking van Kroatië vooral Kroatisch, met kleine minderheden van Bosniaks, Serviërs, Albanezen en Tsjechen.

De bevolking nam echter af in de 16e en 17e eeuw door oorlogen en pestilenties. In de 18e eeuw herstelde de bevolking zich en nam weer toe. De 19e en 20e eeuw waren echter erg moeilijk voor Kroatië. Er was veel emigratie naar andere landen, vooral naar Amerika. Het land kwam ook door twee wereldoorlogen heen. In de Tweede Wereldoorlog verloren veel Kroaten hun levens, vooral Joden en Roma. Na de oorlog nam de bevolking weer toe, vooral door immigratie van gastarbeiders uit andere delen van Joegoslavië.

Hoeveel inwoners heeft Kroatië?

De toekomst van de bevolking van Kroatië

Hoewel Kroatië relatief klein is, heeft het land een aanzienlijke bevolkingsgroei gezien in de afgelopen jaren. Dit is grotendeels te danken aan de toegenomen economische activiteit in het land sinds de onafhankelijkheid in 1991. De afgelopen jaren heeft Kroatië hard gewerkt om zich te ontwikkelen tot een welvarende, moderne natie en het lijkt erop dat deze lijn wordt doorgezet.

Conclusie

Kroatië is een klein land met ongeveer 4 miljoen inwoners. Het is een populaire toeristische bestemming, dus het aantal toeristen dat het land bezoekt, is veel hoger. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt veel mooie plekken om te bezoeken.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten