Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Finland?

Hoeveel inwoners heeft Finland?

Finland is een Noord-Europees land met een bevolking van ongeveer 5,5 miljoen mensen. Het grootste deel van de bevolking woont in de zuidelijke helft van het land, met de hoofdstad Helsinki in het zuiden. De overige bewoners wonen in Lappland, in het noorden van het land.

Introductie

Inwonersaantallen zijn vaak een interessant onderwerp van discussie. Hoeveel inwoners heeft een land? Hoeveel inwoners hebben er in een stad? In dit artikel bespreken we het aantal inwoners van Finland.
Finland is een noordelijk land met ongeveer 5,5 miljoen inwoners. Dit maakt het qua bevolkingsdichtheid niet heel erg druk, maar toch is het een interessante plek om te bezoeken. Er zijn veel mooie natuurplekken en de steden zijn ook erg leuk. De hoofdstad Helsinki is bijvoorbeeld een prachtige stad om te bezoeken.

Hoeveel inwoners heeft Finland?

Wat is het aantal inwoners van Finland?

Finland heeft momenteel ongeveer 5,5 miljoen inwoners. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van het aantal inwoners dat het land had tijdens de tweede wereldoorlog. In die tijd was het aantal inwoners slechts ongeveer 3,5 miljoen. Het grootste deel van de bevolking van Finland woont in de zuidelijke helft van het land, vlakbij de steden Helsinki en Turku.

De grootste steden in Finland

Finland is een land met veel mooie steden. De grootste stad is Helsinki, gevolgd door Espoo, Tampere en Vantaa. Helsinki is de hoofdstad van Finland en de centrum van economie, cultuur en politiek. Espoo is de grootste stad in de provincie Finland en ligt net ten zuiden van Helsinki. Tampere is de derde grootste stad in Finland en ligt in het zuiden van het land. Vantaa is de vierde grootste stad in Finland en ligt net ten noorden van Helsinki.

Wat is de demografie van Finland?

De bevolkingsdichtheid van Finland is slechts 17,24 inwoners per vierkante kilometer. Dit is minder dan een tiende van de wereldwijde gemiddelde bevolkingsdichtheid van 138,43 inwoners per vierkante kilometer. Ongeveer de helft van de Finnen woont in stedelijke gebieden. De overgrote meerderheid van de stedelijke bevolking woont in Helsinki (664.000 inwoners), Tampere (211.000 inwoners) en Turku (188.000 inwoners). De meeste mensen die in het land wonen, zijn etnisch Finnen (88%). Andere etnische groepen die in Finland wonen, zijn Zweden (5%), Rusland (1%), Estland (1%) en Somaliërs (0,4%). De meeste mensen die in Finland wonen, zijn christenen (81,9%).

Hoeveel inwoners heeft Finland?

De geschiedenis van de bevolking van Finland

De bevolking van Finland is over de eeuwen heen sterk veranderd. In de vroege Middeleeuwen was Finland bewoond door Finse en Germaanse stammen, maar vanaf de 12e eeuw kwamen er ook Slavische immigranten naar Finland toe. De bevolking groeide in deze periode snel, waardoor Finland in de 14e eeuw één van de dichtstbevolkte landen van Europa werd.

In de late Middeleeuwen kwam er echter ook een aantal negatieve gebeurtenissen voor die ervoor zorgden dat de bevolking ging afnemen. Zo werd Finland in de 15e eeuw getroffen door de Zwarte Dood, waardoor ongeveer 30% van de bevolking overleed. Daarnaast was Finland ook betrokken bij vele oorlogen, waarbij vele mensen omkwamen of moesten vluchten.

De bevolking van Finland is door de eeuwen heen veranderd. In de vroege middeleeuwen was Finland bevolkt door Sámi-volk. Vanaf de 13e eeuw kwamen er Nederlandse kolonisten in het land, die zich in de zuidelijke en westelijke delen van het land vestigden. In de 16e eeuw kwamen er Duitse en Zweedse kolonisten in het land. Na de Zweed-Finse oorlogen in de 17e en 18e eeuw, werd Finland onderdeel van het Russische Rijk. De bevolking van Finland bestond toen voornamelijk uit Finnen, Zweden en Russen.

In 1917, na de Russische Revolutie, werd Finland onafhankelijk. De bevolking van Finland bestond toen uit ongeveer 3 miljoen mensen. De bevolking van Finland is altijd een belangrijk onderwerp geweest. Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval is. Om te beginnen is Finland een uniek land met een unieke bevolking. Het land heeft een rijke geschiedenis en culturele tradities. Daarnaast heeft de bevolking van Finland altijd een sterke band met de natuur gehad.

In de loop der jaren is de bevolking van Finland sterk veranderd. Dit komt vooral door immigratie. In de 19e en 20e eeuw kwamen veel mensen naar Finland om er te werken of om er te wonen. Dit had een grote invloed op de bevolking van Finland. Tegenwoordig is de bevolking van Finland heel divers. Er wonen mensen uit allerlei verschillende landen in Finland.

Hoeveel inwoners heeft Finland?

De toekomst van de bevolking van Finland

De bevolking van Finland groeit momenteel met ongeveer 0,5% per jaar. Dit is een relatief laag percentage in vergelijking met andere Europese landen. Toch zal de bevolking van Finland in de komende jaren blijven groeien. Dit komt doordat er meer mensen naar Finland verhuizen dan er vertrekken.

De meeste experts verwachten dat de bevolking van Finland in 2030 ongeveer 6,3 miljoen mensen zal tellen. Dit is een toename van ongeveer 10% ten opzichte van 2020. Hoewel de bevolkingsgroei in Finland relatief laag is, zal het aantal inwoners in absolute zin toch toenemen. Dit komt omdat Finland een aantrekkelijk land is om te wonen en werken. Er is een hoog levensstandaard, goede sociale voorzieningen en een veilige omgeving.

Conclusie

Hoeveel inwoners heeft Finland? Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. De bevolkingsgrootte van Finland is ongeveer 5,5 miljoen. De helft van de bevolking woont in de hoofdstad Helsinki en de andere helft is verdeeld over de rest van het land. Finland is een prachtig land om te bezoeken met vele bezienswaardigheden.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten