Landenexpert

Hoeveel inwoners heeft Estland?

Hoeveel inwoners heeft Estland?

Estland is een klein land in Europa met slechts 1,3 miljoen inwoners. Het land is vooral bekend van zijn mooie natuur, maar er is meer te ontdekken in Estland. Lees verder om alles te weten te komen over dit bijzondere land!

Introductie

Estland is een land in Noord-Europa en het noordoosten van de Baltische Staten. Het land heeft een oppervlakte van 45.227 vierkante kilometer en is daarmee iets kleiner dan Nederland. De bevolking van Estland bestaat uit 1,3 miljoen mensen. Dit is ongeveer net zo veel als de bevolking van Amsterdam.

Wat is het aantal inwoners van Estland?

Het aantal inwoners van Estland is 1,316,885.

Hoeveel inwoners heeft Estland?

De grootste steden in Estland

Estland heeft drie grote steden: Tallinn, Tartu en Pärnu. De hoofdstad Tallinn is de grootste stad met 400.000 inwoners, gevolgd door Tartu met 100.000 inwoners en Pärnu met 50.000 inwoners.

Wat is de demografie van Estland?

Estland heeft dus ongeveer 1,3 miljoen inwoners. Het aantal inwoners is de afgelopen jaren gestegen, maar de groei is vertraagd. Het geboortecijfer is laag en er is veel emigratie. De bevolking van Estland is jong, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar.

De geschiedenis van de bevolking van Estland

De bevolking van Estland is een interessante mix van verschillende etnische groepen. De meeste inwoners zijn etnisch Estisch, maar er zijn ook significante aantallen Russen, Finse en Zweedse inwoners. De bevolking van Estland is verder verdeeld in verschillende religieuze groepen, met de meerderheid die lid is van de Rooms-Katholieke Kerk, gevolgd door de Lutheranen en de Orthodoxen.

Hoeveel inwoners heeft Estland?

De oorspronkelijke bewoners waren de Fins-Ugrische en Balto-Slavische volkeren. Deze werden later verdrongen door de Germaanse volkeren, die in de middeleeuwen naar het gebied kwamen. In de late middeleeuwen was Estland een deel van het Duitse Rijk en de bevolking bestond voornamelijk uit Duitse kolonisten.

In de 16e eeuw kwam Estland onder Zwedens bestuur en in de 18e eeuw onder dat van Rusland. Na de Eerste Wereldoorlog kwam Estland onder Brits bestuur en in 1918 werd het een onafhankelijke republiek. Na de Tweede Wereldoorlog werd Estland weer onderdeel van Rusland.

De geschiedenis van de bevolking van Estland gaat terug tot de 13e eeuw, toen de eerste Esten zich in het gebied vestigden. In de loop der eeuwen kwamen er steeds meer verschillende etnische groepen naar Estland, wat resulteerde in de huidige diverse bevolking. In 1918 werd Estland een onafhankelijke republiek en sindsdien is het aantal inwoners aanzienlijk gestegen.

De toekomst van de bevolking van Estland

De bevolking van Estland is de laatste jaren gestaag gegroeid. In 2019 had het land 1,333 miljoen inwoners. Dit is een toename van ongeveer 1,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. De groei van de bevolking zal naar verwachting in de komende jaren doorzetten. Dit komt doordat er steeds meer mensen naar Estland verhuizen vanuit andere landen. Bovendien worden er steeds meer baby’s geboren in Estland.

Hoeveel inwoners heeft Estland?

De groei van de bevolking heeft positieve gevolgen voor het land. Er komen meer werknemers beschikbaar, wat bijdraagt aan de economische groei. Ook zorgt de groei ervoor dat er meer geld beschikbaar is voor sociale voorzieningen en infrastructuur.

Het land heeft een grote verscheidenheid aan bevolkingsgroepen, met Esten, Russen, Letten, Zweden, Poolse en Duitse minderheden. De bevolking van Estland is jong en goed opgeleid, met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar.

De toekomstige groei van de bevolking van Estland zal afhangen van verschillende factoren, waaronder het immigratiebeleid van het land. Immigratie is momenteel een belangrijk onderwerp in de Estlandse politiek, met discussies over hoe het land kan profiteren van meer immigranten. De komende jaren zal de bevolking van Estland waarschijnlijk blijven groeien.

Conclusie

Het is duidelijk dat Estland een aantal inwoners heeft. Het land heeft echter niet veel mensen en is daarom erg klein. Dit betekent dat er weinig ruimte is voor mensen om te leven en te werken. Daarom is het belangrijk voor Estland om te groeien en meer inwoners te krijgen. Het grootste deel van de bevolking (84%) woont in steden en dorpen. Er wordt een stijging verwacht in het aantal inwoners van Estland in de toekomst.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten