Landenexpert

Hoe is het weer in Griekenland?

Hoe is het weer in Griekenland?

Wanneer je aan Griekenland denkt, denk je waarschijnlijk aan een prachtige zonnige vakantie. Maar hoe is het weer in Griekenland eigenlijk? In dit artikel lees je alles over het klimaat en de gemiddelde temperaturen in Griekenland.

Introductie

In Griekenland is het meestal warm en droog. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn de warmste met gemiddeld 30 tot 35 graden. In de winter is het gemiddeld 15 graden.

Hoe is het weer in Griekenland?

Hoe is het weer in Griekenland?

Griekenland is een prachtig land en het weer is er meestal erg aangenaam. In de zomer is het er warm en droog, met temperatuurverwachtingen tussen de 25 en 35 graden Celsius. De winters zijn mild, maar er kan wel eens regen vallen.

De verschillende types weer in Griekenland

Griekenland kent vele microklimaten door het uitgestrekte en heterogene land. Het kan dan ook erg verschillend weer zijn, zelfs op korte afstand van elkaar. Op het vasteland is het weer mediterraan met warme, droge zomers en koele, natte winters. Aan de kust is het aangenaam warm met een aangename bries. De Egeïsche en Ionische Eilanden liggen wat verder van het Europese continent en daardoor is het weer er iets milder. Er valt wat meer regen dan op het vasteland, maar de temperatuurverschillen tussen winter- en zomermaanden zijn niet groot. De Cycladen (Mykonos, Santorini, Naxos) en Dodecanese (Rhodos, Kos) liggen nog wat verder van het vasteland af en hier is het weer dus nog milder met iets meer neerslag dan op de Egeïsche of Ionische Eilanden.

De voor- en nadelen van het weer in Griekenland

De voordelen van het weer in Griekenland zijn dat het meestal warm en droog is. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn de warmste met gemiddelden van 30 graden Celsius. Deze maanden zijn ook de droogste met weinig kans op regen. De nadelen van het weer in Griekenland zijn dat de temperaturen in de wintermaanden soms erg laag kunnen worden. In Athene kan het ’s nachts gemiddeld 5 graden Celsius worden in januari. In de winter kan het soms koud en nat worden, en in de zomer kan het erg warm en benauwd zijn.

Hoe is het weer in Griekenland?

Welke kleding neem je mee naar Griekenland?

Wanneer je naar Griekenland gaat, is het belangrijk om de juiste kleding mee te nemen. Het weer in Griekenland kan erg warm zijn, dus lichte kleding is aan te raden. Denk aan T-shirts, shorts en dunne jurkjes. Vergeet ook je zonnebrandcrème en een hoed of pet niet! Als het ‘s avonds koeler wordt, neem dan een sweater of zomerjas mee.

Het weer en de activiteiten die je kan ondernemen

In Griekenland is het weer heel erg warm, zonnig en droog. Dit is perfect weer om allerlei outdoor activiteiten te doen! Ga bijvoorbeeld naar het strand, zwemmen in de Middellandse Zee, wandelen of fietsen door de mooie natuur of een bezoekje brengen aan één van de vele historische bezienswaardigheden.

In Griekenland is het weer meestal heel aangenaam. Het kan wel eens flink warm zijn, maar er is altijd een aangename bries. Ideaal om lekker buiten te zijn en allerlei activiteiten te ondernemen! In de zomermaanden is het natuurlijk erg fijn om naar het strand te gaan of een wandeling door het bos te maken. Maar ook steden als Athene of Thessaloniki zijn in deze periode heel aangenaam om doorheen te slenteren. Er zijn genoeg terrasjes waar je even kunt uitrusten en wat kan drinken of eten.

Conclusie

Het weer in Griekenland is meestal erg aangenaam. De zomers zijn warm en droog, met af en toe een onweersbui. De winters zijn mild, met veel zonneschijn. Het kan wel eens koud worden ’s nachts, maar overdag is het meestal aangenaam weer om buiten te zijn.

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten