Landenexpert

Tips voor een plezierige citytrip met handbagage door Europa

Even weg zijn van huis is voor veel mensen dé manier om heerlijk te ontspannen. Eén van de populairste manieren om van huis weg te zijn, is met een citytrip. Zo’n citytrip door Europa is een leuke manier om in de cultuur en geschiedenis van een stad te duiken. Bezoek de trekpleisters of trek je juist iets meer terug door de natuur in te gaan. Gemiddeld duurt een citytrip in Europa 4 tot 5 dagen en wordt er enkel met handbagage gereisd. Als dit ook voor jou het geval is, zul je jouw koffer efficiënt en slim in moeten pakken. In dit artikel delen we enkele tips met je voor een plezierige citytrip met handbagage door Europa.

Belangrijk: een geschikte handbagage koffer

Reis je met het vliegtuig naar jouw bestemming? Dan is het kiezen van een juiste koffer handbagage extra belangrijk. Controleer vooraf wat de afmetingen van jouw koffer mogen zijn en meet jouw eigen koffer op om te ontdekken of deze aan de regels voldoet. De koffer handbagage van NoBoringSuitcases heb je nodig om er zeker van te zijn dat jouw koffer met iedere luchtvaartmaatschappij mee aan boord mag.

Naast de afmetingen zijn goede wieltjes en een sterk handvat een pre om probleemloos op de drukke vliegvelden en door de smalle straatjes te bewegen. Gaat jouw voorkeur uit naar een koffer met 4 wielen of voldoet een trolley met 2 wielen ook?

trip door europa

Kledingkeuzes en reisflessen

Een citytrip door Europa bestaat eigenlijk uit het ontdekken van een nieuwe stad, en dat wordt over het algemeen wandelend gedaan. Iets wat dan ook zeker niet in jouw koffer mag ontbreken, is een goed paar wandelschoenen. Of in ieder geval schoenen waar je uren en dagen achtereen goed op kunt lopen.

Wat betreft de overige kleding is het een aanrader om vooraf na te denken over sets. Kies ook kleding die makkelijk met elkaar is te matchen. Je hebt niet veel ruimte in de koffer, dus laat overbodige kleding zo veel mogelijk thuis. Aangezien er niets zo veranderlijk is als het weer in Europa kan het dragen en dus meenemen van laagjes erg fijn zijn. Op deze manier sta je nooit voor verrassingen.

Als je per vliegtuig reist, kunnen reisflessen en zakjes niet ontbreken voor het meenemen van diverse toiletartikelen. Met behulp van zulke flessen en zakjes heb je voldoende voor enkele dagen en voorkom je dat lekkende flessen een grote bende veroorzaken.

Denk na over elektronica

Binnen Europa wordt er gebruikgemaakt van verschillende soorten stopcontacten. Controleer voor jouw citytrip goed of je geschikte snoeren en adapters hebt en voorkom dat je op locatie voor verrassingen komt te staan. Voor lange dagen met wandelingen en veel foto’s maken, kan een powerbank uitkomst bieden om jouw telefoon opgeladen te houden.

Met het volgen van deze tips zou jouw Europese citytrip met enkel handbagage een groot succes moeten worden. Waar gaat jouw volgende reis naar toe?

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten